Asperges met garnalen en dragonsaus
- • 75 g Hollandse garnalen
- • 500 gram witte asperges
- • 2 eieren
- • 7 g verse dragon of basilicum, heel fijngehakt
- • eetlepel citroensap
- • 35 g roomboter, gesmolten
Kook de eieren in 8 minuten hard.
Snijd één ei in de lengte in partjes.
Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden en draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag.
Leg de asperges naast elkaar en snijd 1½- 2 cm van de harde onderkanten zo weg, dat alle asperges even lang zijn.
Kook de asperges 5 minuten in een pan met ruim kokend water en laat ze van het vuur af nog 15 minuten nagaren.
Pureer de dragon met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels water in de blender.
Prak het laatste ei en voeg toe met de gesmolten boter en wat zout en peper.
Meng alles tot een gladde saus en schenk deze in een steelpan.
Laat de saus al roerend op zacht vuur iets dikker worden, maar laat de saus niet koken!
Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze naast elkaar op warme borden met alle punten naar dezelfde kant.
Schenk de dragonsaus erover en schep dan de Hollandse garnalen erover.
Garneer met partjes ei.
Lekker met gebakken krieltjes
hollands garnalen
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan