ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Babi Pangang Spek


  • 400 gram mager spek aan 1 stuk (eventueel met zwoerd)
  • ca. 1/2 tl vijfkruidenpoeder
  • 2 flinke tenen knoflook, geperst
  • zwarte peper
  • zout


Oven voorverwarmen op 275 C.

Vlees insnijden als speklapjes, maar niet helemaal doorsnijden!

Inwrijven met vijfkruidenpoeder, knoflook en ruim peper en zout en liefst een tijdje in laten trekken.


Als de oven heet genoeg is vlees er in en oven lager zetten, 200C.

Vlees roosteren tot krokant en bruin, eventueel een keertje omdraaien.

Als het vlees klaar is, na ca. 1 uur, vlees even laten rusten en dan in dunne plakjes snijden.


Serveren met rijst, atjar en babi pangangsaus.


Babi Pangangsaus


  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 cm gember, geraspt
  • 2 el goede ketjap
  • snufje peper vlokken
  • 4 el chilisaus
  • water


Sjalot, knoflook en gember fruiten in wat olie tot geurend.

Tomatenpuree toevoegen en nog 3 minuten fruiten.

Dan de chilisaus erbij, vuur ook lager zetten.

Goed mengen en dan de ketjap, en vlokken erbij.

Eventueel verdunnen met wat water. 

Lekker laten pruttelen en serveren bij het geroosterde spek.


aziatisch chinees

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan