Babi Pangang Spek
•
400 gram mager spek aan 1 stuk (eventueel met zwoerd)
•
ca. 1/2 tl vijfkruidenpoeder
•
2 flinke tenen knoflook, geperst
•
zwarte peper
•
zout
Oven voorverwarmen op 275 C.
Vlees
insnijden als speklapjes, maar niet helemaal doorsnijden!
Inwrijven met
vijfkruidenpoeder
,
knoflook
en ruim
peper
en
zout
en liefst een tijdje in laten trekken.
Als de oven heet genoeg is vlees er in en oven lager zetten, 200C.
Vlees
roosteren tot krokant en bruin, eventueel een keertje omdraaien.
Als het
vlees
klaar is, na ca. 1 uur, vlees even laten rusten en dan in dunne plakjes snijden.
Serveren met
rijst
,
atjar
en
babi
pangangsaus
.
Babi Pangangsaus
•
2 tl tomatenpuree
•
1 sjalotje, fijngesneden
•
1 teen knoflook, fijngesneden
•
2 cm gember, geraspt
•
2 el goede ketjap
•
snufje peper vlokken
•
4 el chilisaus
•
water
Sjalot, knoflook
en
gember
fruiten in wat
olie
tot geurend.
Tomatenpuree
toevoegen en nog 3 minuten fruiten.
Dan de
chilisaus
erbij, vuur ook lager zetten.
Goed mengen en dan de
ketjap
, en
vlokken
erbij.
Eventueel verdunnen met wat water.
Lekker laten pruttelen en serveren bij het geroosterde
spek
.
aziatisch chinees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan