Bacon-spinazie-ei schuitje
- • 2 koppen rijst
- • Blik tomaten, 400 gram tomaten in stukjes
- • 1 ui fijngehakt
- • 7,5 deciliter bouillon
- • Peper, zout en boter
Bekleed de muffinvorm met de plakjes bacon.
Als u dun gesneden bacon heeft, kunt u gerust 4 plakjes per persoon gebruiken.
Duw goed aan, zorg ervoor dat het hele vormpje bedekt is.
De bacon mag over het vormpje heen hangen, dat geeft wel een leuk effect.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Pak een zware koekenpan of wok.
Bak de spinazie in wat olie tot de spinazie geslonken is.
Bestrooi met de nootmuskaat en peper.
Hak grof.
Verdeel over de vormpjes.
Breek een eitje in elk vormpje en zet de vormpjes op een rooster.
Bak gedurende zo'n 15 tot 20 minuten, afhankelijk van uw oven voor een stevige dooier stevig is.
Een kortere baktijd is aan te bevelen als u houdt van vloeibaar eigeel.
Schep het schuitje er voorzichtig uit en zet het op een bordje, garneer met wat kiemgroente en serveer direct.
Een aardappeltje en wat extra spinazie smaken er lekker bij.
Voorgerecht bijgerecht
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan