Biefstuk met Broccoli en Gember
- • 350 gram biefstuk van de haas, in reepjes
- • 175 gram broccoli roosjes
- • 2 eetlepels sojaolie
- • 1 teen knoflook, fijngesneden
- • 1 theelepel gerapte verse gember
- • 1 kleine ui in dunne ringen
- • 1 theelepel zout
- • 1 theelepel sojasaus
Marinade
- • 1 eetlepel lichte sojasaus
- • 1 theelepel sesamolie
- • 1 theelepel Chinese rijstwijn
- • 1 theelepel suiker
- • Snufje witte peper
Meng voor de marinade alle ingrediënten in een kom en schep het vlees er door.
Laat het afgedekt 1 uur marineren; schep af en toe om.
Blancheer de broccoli 30m seconden in ruim water.
Laat uitlekken en zet opzij.
Verhit 1 eetlepel olie in een voorverwarmde wok, voeg de knoflook, gember en ui toe en roerbak 1 minuut.
Schep de groenten uit de pan en zet opzij.
Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie.
Roerbak het vlees tot het begint te verkleuren.
Voeg het broccolimengsel toe met het zout en de sojasaus en warm het al omscheppend door.
Server direct.
vlees chinees aziatisch
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan