Bifteki met feta
- • 500 gr rundergehakt
- • 1 uitje
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • ½ theel gedroogde munt
- • ½ theel gedroogde oregano
- • 1 eetl citroensap
- • 1 theel paprikapoeder pikant
- • Peper en zout
- • 3 eetl paneermeel
- • 1 ei
- • 100 gr feta kaas in plak
Rasp de ui of snipper hem heel fijn en meng met het gehakt, kruiden, knoflook, citroensap, ei en paneermeel.
Kneed tot een stevig gehakt en voeg eventueel nog wat extra paneermeel toe.
Snijd de feta in plakken van ca 1 cm dik.
Neem 1/6 deel van het gehakt en maak een balletje in je hand en druk deze plat.
Leg de feta in het midden en vouw het gehakt er om geen en kneed voorzichtig tot een langwerpige iets platte gehaktbal.
Zorg dat alle naden goed dicht zijn. Bak de bifteki in een (grill)pan in ongeveer 15 mooi bruin aan alle kanten.
grieks vlees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan