Bolognese - klassieke saus
- • 2 stengels bleekselderij
- • 200 gr worteltjes
- • 500 gr rundergehakt
- • 70 gr tomatenpuree
- • 1 tl oregano
- • 250 ml rode wijn (bijv Chianti)
- • 1 groentebouillonblokje
- • 400 gr tomatenblokjes (blik) (of 500 gr pomodori tomaten)
- • 2 uien
- • 6 el olijfolie
- • 500 gr spaghetti, penne of macaroni =of= Pizzadeeg voor Calzone.
De bleekselderij, wortel en uien snijden en in de olijfolie kort bakken.
Het gehakt erbij en langzaam laten bakken totdat het gehakt rul is.
De oregano en tomatenpuree toevoegen, nog ± 5 minuten bakken en schenk langzaam de wijn erbij.
De verkruimelde bouillon en tomatenblokjes toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.
Verlaag de hittebron en laat de saus 30 minuten tot 1 ½ uur op een lage hittebron sudderen.
Maak op eigen smaak af met zout en versgemalen peper.
De saus is nog lekkerder de volgende dag, afgedekt bewaren in de koelkast!
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Verdeel de pasta over de borden en schep de bolognese saus erover.
Serveer met geraspte kaas, bijvoorbeeld Pardano.
Of in een Pizza Calzone.
italiaans vlees saus
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan