Broodje Shoarma speciaal met Salade
Broodje shoarma
- • 200 g varkensfilet
- • 0,5 rode paprika
- • 0,5 ui
- • 0,5 el shoarmakruiden
- • zonnebloemolie
- • 4 pitabroodjes
Salade
- • 0,5 ijsbergsla
- • 1,5 tomaten
- • 100 g maïskorrels
- • 0,5 rode peper
- • 1,5 el olijfolie extra vergine
- • 0,5 el witte wijnazijn
Broodje shoarma
Snijd de varkensfilet in reepjes.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Meng in een kom de reepjes vlees met de shoarmakruiden, paprika, uien en een scheutje olie.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de shoarma in circa 8 minuten gaar.
Salade
Halveer de ijsbergsla in de lengte, verwijder de kern en snijd in repen.
Snijd de tomaten in blokjes.
Giet de maïskorrels af.
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de peper in halve ringetjes.
Meng in een kom de ijsbergsla, tomaten, maïskorrels, olijfolie, witte wijnazijn, een beetje zout en peper.
mediteraan arabisch
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan