Bruine Bonensoep
- • 1½ liter kraanwater
- • 850 gram bruine bonen uit blik
- • 1 laurierblaadje
- • 1 knolselderij
- • 2 preien
- • 25 gram verse selderij (zakje 50 gram)
- • 150 gram rookspek
- • 350 gram soepgroente
- • 1 Rookworst XXL
- • klein blikje mais
- • mespuntje foelie
Breng in een soeppan het water met de bruine bonen en het laurierblad aan de kook.
Laat met de deksel op de pan 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm.
Was de preien en snijd in halve ringen. Snijd de selderij fijn.
Pureer de soep een beetje, maar laat de helft van de soep “heel”.
Snij de rookworst in plakjes.
Voeg de soepgroente, knolselderij, de rookworst, prei, mais, foelie en ¾ van de selderij toe en roer door.
Laat de soep en laat nog 20 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.
Roer regelmatig.
Garneer met de rest van de selderij.
soep hollands worst
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan