Bruschetta met tomaten
- • 5 mooie tomaten
- • 1 ciabatta brood (of stokbrood)
- • handje verse basilicum
- • 2 teentjes knoflook
- • scheutje olijfolie
- • snufje zwarte peper
Vul een kom met kokend heet water.
Snijd met een mes een kruis aan de onderkant van de tomaten.
Leg de tomaten een minuutje in het water en spoel ze af moet koud water.
Als het goed is moet nu het velletje makkelijk te verwijderen zijn.
Snijd ook het gedeelte met de zaadjes er uit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Doe de stukjes tomaat in een kom en voeg een klein beetje olijfolie toe.
Hak de basilicum fijn, kneus de teentjes knoflook en schep beide door de tomaten.
Breng het tomatenmengsel op smaak met een snufje peper.
Dek de kom goed af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren (hele nacht kan ook).
Snijd het brood in plakken en bestrijk aan beide kanten met een beetje olijfolie.
Grill het brood aan beide kanten in een pan (of oven) knapperig.
Verwijder de knoflook uit het bakje tomaten en verdeel over het brood.
Houd je van een extra sterke knoflook smaak, dan kun je het brood na het roosteren nog inwrijven met een teentje knoflook.
italiaans voorgerecht vega
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan