Champignonsoep
- • 1 klein uitje
- • 250 gr champignons
- • 50 gr boter
- • 3/4 l kippenbouillon
- • 3 theelepels aardappelzetmeel of maizena
- • 2 dl room
- • zout peper
- • nootmuskaat
Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Smelt de boter zonder dat ze bruin wordt in een diepe pan en bak hierin de gesnipperde ui zachtjes glazig (ca. 3 minuten).
Voeg de plakjes champignons toe en bak ze 1 minuut mee.
Schep ze zo nu en dan om.
Voeg de bouillon toe en breng de soep op hoog vuur aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
Roer de maizena los met een eetlepel room, roer het "papje" en de rest van de room door de soep en laat de soep nog 5 minuten koken.
Breng de soep op smaak met wat zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Serveertip
Lekker met warme stokbrood.
soep frans
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan