ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Chinese filetlapjes

  • 4 varkensfiletlapjes
  • 1 eetlepel sojaolie 
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 mespunt 5 kruidenpoeder
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)


Roer in een kom de olie, sojamolie, knoflook, sambal, paprikapoeder en Chinese kruidenpoeder en peper door elkaar.

Neem de filetlapjes uit de koelkast en masseer ze in met het oliemengsel.

Laat het vlees een half uurtje afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen.


Verwarm een koekenpan op hoog vuur.

Zet het middelhoog en leg de varkensfilets in de pan.

Bak de filetlapjes zachtjes, door ze regelmatig over de bodem te schuiven met een spatel (geen vleesvork) en veelvuldig te keren in zes minuten goudbruin.

Ook lekker is op de grillplaat zonder olie, maar dan wel iets korter om droogbakken te voorkomen.


Breng de filetlapjes op smaak met zout en eventueel nog peper.


Lekker met snijbonen en rijst.



Vlees Chinees Aziatisch

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan