Chinese Noedelsoep
- 100 g eiernoedels
- 1 prei
- 1 rode peper
- 2 cm gemberwortel
- olie
- 250 g shii-takes
- 1 l kippenbouillon
- oestersaus
- zoute sojasaus
Breng in een pan water aan de kook en kook de noedels beetgaar.
Halveer de prei, was de beiden helften onder de kraan en snijd ze in dunne ringen.
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Schil en hak de gember.
Verhit olie in een wok en voeg de prei, gember en peper toe. Voeg de shii-takes toe en bak ze 5 minuten mee.
Blus af met de kippenbouillon.
Breng de soep aan de kook en voeg de noedels toe.
Breng de soep op smaak met oestersaus en/of zoute sojasaus.
chinees aziatisch soep
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan