Chinese tomatensoep met kip
- • 750 g roma tomaten in grove stukken
- • 600 ml water
- • 1 blokje kippenbouillon
- • 1 klein blikje tomatenpuree
- • 1 teen knoflook fijngehakt
- • 1 ui fijngehakt
- • 2 cm gember fijngehakt
- • 1 eetlepel suiker (naar smaak)
- • 2 eetlepels ketjap
- • 2 eetlepels azijn
- • ½ theelepel sambal
- • 50 gr noedels
- • 250 gr kip
- • 2 bosuien ringetjes
- • 100 gr taugé
Hak de ui, gember en knoflook fijn.
Fruit deze aan in een soeppan met een beetje olie.
Voeg de ketjap, suiker, azijn en een klein beetje sambal toe.
Roer de tomatenpuree er door.
Snijd de tomaten in grove stukken en voeg met zaadjes en vocht en al toe aan de pan.
Bak een paar min aan en voeg dan het water en bouillonblokje toe.
Laat 10 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de kipfilet in ca 15 minuten gaar in een pan met water.
Mix de soep fijn met de staafmixer.
Voeg de noedels toe en kook deze een paar minuten zachtjes mee in de soep.
Haal de kip uit het water en pluk deze met 2 vorken uit elkaar.
Voeg de kip toe aan de soep.
Hak de bosui in ringetjes.
Serveer de soep met de bosui en taugé.
Wil je de soep iets dikker hebben dan voeg je een ½ eetlepel maïzena toe na het pureren.
soep chinees aziatisch gevogelte
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan