ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Chow Mein - Kip



Snijd de kipfilet in reepjes.

Verhit de zonnebloemolie in een wok.

Meng de kip met de maïzena.

Schud overtollige maïzena eraf.

Bak de kip in 3 porties telkens 2 min.

Schep op een bord.


Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.

Breng een pan water aan de kook en kook de paprika 1 min.

Schep de paprika uit het water.

Kook de shiitake 30 sec. in hetzelfde water en laat uitlekken.


Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.


Schil en snijd de gember samen met de knoflook in plakjes.

Snijd de bosui in stukjes.

Schenk de olie uit de wok en maak de wok schoon.


Verhit de olie en bak de gember, knoflook en bosui 1 min.

Voeg de paprika en shiitake toe en bak nog 1 min.

Voeg de kip, oestersaus en het water toe en verwarm 1 min.

Schep de noedels, peen en taugé erdoor.

Breng op smaak met peper en zout.


chinees aziatisch gevogelte

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan