ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Cran­ber­ry­saus



Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

Doe 1 tl sinaasappelrasp en 25 ml sinaasappelsap (per 8 personen) met de suiker, de port, kruidnagels, cranberry's, het kaneelstokje en het zout in een steelpan.


Laat onder af en toe roeren 15 min. zachtjes koken tot de saus is ingedikt.

Duw na 10 min. met de achterkant van een pollepel ⅔ van de cranberry’s in stukjes.


Proef de saus. Is hij zuur, voeg dan wat extra suiker toe.

Laat iets afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels met een lepel.

Serveer lauwwarm.


bereidingstip:

Deze saus wordt dikker naarmate hij verder afkoelt. Voeg eventueel wat water toe en verwarm een beetje voor serveren.


saus amerikaans

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan