Draadjesvlees
- • 600 gram magere runderlappen
- • 60 gram boter
- • Zout
- • peper
- • 2 uien
- • 2-3 tenen knoflook
- • 2 tomaten
- • 3 kruidnagels
- • snufje foelie
- • 2 laurierblaadjes
- • 1 1/2 dl runderbouillon (evt van blokje)
- • 1 1/2 dl rode wijn (meer indien nodig)
- • 1 sneetjes ontbijtkoek
- • (eventueel wat zout indien nog nodig)
Verwarm de bouillon of los de bouillonblokjes op en houd deze warm op een laag pitje.
Verhit de boter in een ruime braadpan.
Kruid het vlees met zout en peper.
Bak het vlees (in z`n geheel) in de boter als het schuim is weggetrokken.
Bak het rondom bruin.
Snij de ui in grote stukken en voeg dan de in stukken gesneden ui toe.
Plet de tenen knoflook met een groot mes en voeg de geplette hele tenen knoflook toe.
Snij de tomaten in grote stukken en voeg toe.
Voeg de kruiden toe en schenk de warme bouillon erbij.
Voeg de wijn toe en zorg dat het vlees net onder staat.
Laat het vlees op laag vuur ca. 2-3 uur sudderen, regelmatig doorroeren en indien nodig vocht toevoegen (wijn, bouillon of water).
Het is belangrijk om het vlees op een laag pitje te laten sudderen.
Als het vlees gaar is roer dan de ontbijtkoek in stukjes door het gerecht zodat de saus kan binden.
In plaats van een laag pitje kan het garen ook in de slowcoocker.
europees hollands vlees slowcooker
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan