ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Erw­ten­soep



Breng in een soeppan het water met de erwten, karbonaden en het laurierblad aan de kook.

Laat met de deksel op de pan 20 minuten op laag vuur zachtjes koken.


Schil ondertussen de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm.

Was de preien en snijd in halve ringen. Snijd de selderij fijn.


Neem de karbonaden uit de pan en snijd in kleine blokjes.

Pureer de soep en doe de stukjes karbonade terug in de pan.


Snij de rookworst in plakjes.

Voeg de knolselderij, de rookworst, prei en ¾ van de selderij toe en roer door.

Laat de soep en laat nog 20 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.

Roer regelmatig.


Garneer met de rest van de selderij.


soep hollands vlees

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan