Garnalen met knoflook
- • 500 g gepelde rauwe tijgergarnalen
- • 4 tenen knoflook
- • 2 takjes peterselie
- • 100 ml olijfolie extra vierge
- • 1 laurierblaadje
- • 1 tl gedroogde chilipeper(uit molentje)
- • 1 mespunt grof zeezout
Laat de garnalen ontdooien door ze enkele min. onder te dompelen in warm water.
Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Snijd de knoflook in plakjes en de peterselie fijn.
Verwarm de olie in een diepe koekenpan of hapjespan.
Bak de knoflook met het laurierblaadje zachtjes, tot de geur vrijkomt.
Maal een beetje chilipeper erboven.
Voeg de garnalen toe en bak op matig vuur al omscheppend in 3-5 min. gaar.
Verdeel de garnalen over vier warme lage schaaltjes, verwijder het laurier.
Strooi de peterselie en het zeezout erover.
variatietip:
In Spanje wordt dit voorgerecht ook vaak gemaakt met grote garnalen, die pas aan tafel gepeld worden.
Dat kan thuis ook, maar neem dan liever geen gamba's.
Deze zijn al gaar en worden door het bakken te zacht.
Een zak ongepelde rauwe scampi (500 g, diepvries) is een goed alternatief.
Blus de gebakken garnalen af met 1-2 el sherry of citroensap.
europees spaans voorgerecht garnalen
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan