Garnalencocktail
- • 250 gram garnalen
- • 1/8 liter slagroom
- • Zout
- • Cayennepeper
- • 4 eetlepels mayonaise
- • 4 eetlepels tomatenketchup
- • 2 eetlepels limoen- of citroensap
- • 2 eetlepels whisky
- • 2 grote bladeren ijsbergsla
- • 4 plakjes limoen of citroen, peterselie
Klop de slagroom met wat zout en cayennepeper in een kom bijna stijf.
Klop er de mayonaise, de tomatenketchup, het limoen- of citroensap en de whisky door.
Zet de saus tot gebruik in de koelkast.
Rol de slabladeren op en snijd ze in ragfijne reepjes.
Verdeel de sla over glazen coupes.
Verdeel er de garnalen over.
Schep er de saus op.
Garneer met plakjes limoen of citroen en peterselie.
Geef er een knapperig stukje stokbrood en boter bij.
cocktail garnalen
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan