ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Garnalensaté met ananas




Zorg dat de garnalen ontdooid zijn.

Snijd de onderkant van het citroengras.

Verwijder het buitenste blad en snijd de stengel in stukjes.

Doe het citroengras samen met de geschilde en fijngesneden gember, knoflook in de vijzel.

Stamp flink tot alles fijn is.

Rasp de gele schil van de citroen en pers deze uit.

Houd het citroensap apart en stamp het rasp, de basterdsuiker en sambal erdoor.

Neem de pasta uit de vijzel en meng met de sojasaus, olie en 2 el citroensap in een kom tot een marinade.


Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en laat het staartje zitten.

Rijg de garnalen om en om met de ananas aan de satéprikkers.

Schenk de marinade over de garnalen en laat afgedekt in de koelkast minimaal 45 min. marineren.

Steek ondertussen de barbecue of grill aan.

Neem de saté uit de koelkast.

Gril in porties in 3-4 min. goudbruin en gaar.

Keer regelmatig.


Garnalen Schaaldieren Aziatisch

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan