Gebakken noedels op z'n Thais
- • 250 g Chinese mie-nestjes
- • ½ rode peper
- • 3 bosuien
- • 30 g ongezouten cashewnoten
- • 200 g kip
- • 4 el sojafolie
- • 2 tenen knoflook
- • 400 g Thaise roerbakmix
- • 1 tl tabasco
- • 2 el Japanse of Koreaanse sojasaus
- • 1 tl fijngesneden verse gember
- • 4 eieren
Bereid de mie volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
Snijd de peper in reepjes.
Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes.
Hak de cashewnoten grof.
Snijd de kip in blokjes.
Snijd de gember en knoflook in heel kleine stukjes.
Kook die mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 eetlepels sojaolie in een grote pan of wok en bak de gekookte mie een paar minuten op, op hoge temperatuur.
Bak hierna de kip in ca. 4 minuten goudbruin, schep uit de pan en doe bij de gebakken mie.
Verhit hierna weer 2 eetlepels sojaolie en bak de knoflook op middelhoog vuur.
Voeg kort hierna de rode peper, Thaise mix, tabasco, sojasaus en gember toe en roerbak niet te lang.
De groente moet knapperig blijven.
Voeg de noedels en kip toe en schep voorzichtig om en bak nog oven kort mee.
Garneer met de bosui en cashewnoten.
Bak per persoon een spiegelei en serveer deze bij het gerecht.
chinees thais gevogelte
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan