Gebakken rijst Yang Zhou
- • 60 gr. doperwten
- • 2 eieren
- • 420 gr. koude gekookte rijst
- • 60 gr. ham of Cha Shui
- • 3 Chinese paddestoelen
- • 100 gr. Noorse of ongekookte garnalen
- • 1 lenteui
- • 1 teentje knoflook
- • 2 eetlepels olie
smaakgevers
- • 1 theelepel sesamolie
- • zout
- • 2 eetlepels paddestoelenvocht
- • peper
Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal, was ze en droog ze met keukenpapier.
Marineer ze 10 min. met 1 theelepel maizena en 1/4 theelepel zout.
Schroei ze vervolgens dicht in hete olie totdat ze van kleur veranderd zijn.
Week de paddestoelen 10 min. in warm water, giet ze af, vang het vocht op en verwijder de steeltjes.
Snij het vlees in dobbelsteentjes.
Klop de eieren los met zout, peper en sesamolie.
Sla de knoflook plat. Snij de ui in stukjes van 1 cm. en maak de rijst los.
Verhit 2 eetlepels olie, voeg de knoflook toe, roerbak enkele seconden en verwijder de knoflook.
Doe het ei in de wok; roerbak totdat het ei bijna gestold is.
Voeg vervolgens rijst, vlees, paddestoelen, doperwten en de ui toe.
Roerbak tot alles goed warm is.
Maak de rijst op smaak mer de ingrediënten van de smaakgevers.
chinees vis
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan