Gebakken vis op Aziatische wijze
- 300 gram kabeljauwfilet
- 1 theelepel gemalen chilivlokken
- snufje kurkuma
- 1 knoflook kleingesneden
- 1 plakje gember kleingesneden
- 10 takjes koriander
- vloeibare margarine
- zonnebloemolie
- citroensap
De kabeljauwfilet afspoelen met koud water en afdeppen met keukenpapier.
Een kruidenmengsel maken van de chilivlokken, kurkuma, knoflook, gember en de koriander kleinsnijden of in een keukenmachine klein malen.
Daarna de kabeljauwfilet inwrijven met het kruidenmengsel.
Een scheut vloeibare margarine en zoveel olie dat de vismoten half onder de olie komen te staan.
Dit goed verhitten en dan de vismoten aan iedere kant 3 minuten goudgeel bakken.
De vismoten niet steeds draaien, maar 1 keer de ene kant, dan de andere.
Hierna de vismoten uit de pan nemen en even op keukenpapier laten uitlekken.
Besprenkel met een weinig citroensap.
Vis Aziatisch
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan