Griekse penne salade
- • 150 gr penne pasta
- • 4 eetlepels rode wijnazijn
- • 1 eetlepel citroensap
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 2 theelepels gedroogde oregano
- • zout en peper naar smaak
- • 160 ml extra virgin olijfolie
- • 10 Cherry tomaatjes, gehalveerd
- • 1 kleine rode ui, fijngesneden
- • 1 groene paprika, in stukjes
- • 1 rode paprika, fijngesneden
- • 1/2 komkommer, in schijfjes
- • 70 gr zwarte olijven, in schijfjes
- • 125 gr feta, verbrokkeld
Water aan de kook brengen.
De penne erdoor roeren, weer aan de kook brengen en in een open pan onder af en toe roeren de penne in 11 minuten beetgaar koken.
Afspoelen met koud water en in een vergiet laten uitlekken.
Azijn, citroensap, knoflook, oregano, zout, peper en olijfolie opkloppen.
Apart zetten.
In een grote kom pasta, tomaat, ui, groene en rode paprika, komkommer, olijven en feta mengen.
Vinaigrette over de pasta verdelen en goed vermengen.
Afdekken en 3 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.
grieks salade
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan