Griekse Tomatensoep (AH, met soepballetjes)
- • 1 eetlepel olijfolie
- • 750 ml water
- • 3 Teentjes knoflook in plakjes
- • Enkele takjes tijm blaadjes rissen
- • 2 Runderbouillonblokjes
- • 2 Uien grof gesneden
- • 10 Roma tomaten grof gesneden, harde deel verwijderen
- • 1 Wortel klein gesneden
- • 1 Klein blikje Tomatenpuree
- • 150 gram gehaktballetjes
- • Komijn (poeder)
- • Peterselie
- • Oregano
- • Rozemarijn
- • 2 laurierblaadjes
Maak de groente schoon.
Snij de tomaten in vieren en verwijder het harde middengedeelte.
Pel en snijd één ui grof en de knoflook in plakjes.
Snij de wortel in kleine stukjes en ris de blaadjes van de tijm takjes.
Verhit olijfolie in een pan en bak zachtjes één ui tot deze lichtbruin is.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de andere ui, knoflook en wortel in 5 minuten op lage temperatuur.
Voeg de tomatenpuree en tijm toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur.
Voeg de tomaten, het water en de runderbouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep en breng op smaak met peper.
Voeg de gehaktballetjes, de ui, wat komijn(poeder), peterselie, rozemarijn, oregano en twee laurierblaadjes toe en laat nog minimaal 10 minuten zachtjes koken.
Dit gerecht kan gemaakt worden met als basis het Albert Heijn Verspakket Tomatensoep,.
Aanvullen met de ingrediënten vanaf de gehaktballetjes.
soep grieks vlees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan