ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Guacamole



Kies een scherp mes en snijd de halve ui, de tenen knoflook, de halve rode peper en de halve tomaat in minuscule stukjes.

Het eindresultaat is er bij gebaat dat er geen ‘grote harde brokstukken’ in zitten.


Snijd de avocado rondom de pit door midden, draai de helften in tegengestelde richting los van elkaar en wip de pit eruit met je mes.

Maak voorzichtig sneden in de avocado tot aan de binnenkant van de schil.

Maak snedes in twee richtingen.

Neem een dunne lepel.

Schraap laagjes avocado af tot je de hele vrucht uit de schil hebt gelepeld.

Het schraapsel kan gelijk in de kom waarin je het straks wilt serveren.


Om er een heerlijke saus van te maken voeg je de ingrediënten toe: je perst een kwart schijfje limoen uit en doet de gesneden ui, knoflook, rode peper, tomaat in de kom.

Roer alles door elkaar met een vork.

Met een vork kan je het mengsel goed pletten zonder dat het zijn structuur verliest.

Maak de saus af met wat peper en zout


Gebruik de guacamole als dipsaus voor tortillachips, toast of stokbrood.

Guacamole is ook lekker bij Mexicaanse wraps.


saus mexicaans

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan