Haaienvinnensoep (zonder haai, met kip)
- • 200 gram kipfilet
- • 1 stuk gember van 5 cm
- • 1,5 liter kippenbouillon
- • 1 theelepel sesamolie
- • 1 eetlepel vissaus
- • 1/2 eetlepel oestersaus
- • 1 prei
- • 1 ei
- • peper naar smaak
- • 2 eetlepels gembersiroop
- • 3 eetlepels maïzena of aardappelzetmeel
Schil het stuk gember en snijd het een keer doormidden.
Doe de stukken gember in de kippenbouillon, voeg de kipfilet toe en kook die in ongeveer 30 minuten goed gaar.
Haal de filet er dan uit en pluis de filet vervolgens helemaal in kleine draadjes.
Was de prei en snijd de steel in piepkleine stukjes. Niet donkergroene gedeelte.
Voeg de sesamolie, vissaus, oestersaus en peper aan de bouillon toe.
Proef de bouillon en voeg evt. nog wat gembersiroop toe of een van de andere ingrediënten totdat de bouillon lekker op smaak is.
Bind de soep vervolgens met aangemaakte maïzena of aardappelzetmeel, met 3 eetlepels maïzena en 2 eetlepels water.
Klop in een kommetje het ei los en schenk dit dan langzaam al kloppend in de pan bouillon.
Voeg de kip toe en op het laatst de fijngesneden prei.
soep chinees aziatisch gevogelte
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan