Heet en zure, grote garnalen soep
- 75 gram grote garnalen
- 30 gram kastanjechampignons
- 2 kopjes water
- 1 rode peper
- 1/2 ui in vieren gesneden
- 1/2 tomaat in vieren gesneden
- 3 limoen blaadjes of geraspte limoenschil
- 1 citroengras, schuin gesneden
- 2 plakjes gember
- 3 eetlepels limoensap
- 3 eetlepels vissaus
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel sambal
- gesneden koriander
- 1 schuin gesneden lente ui
Verhit het water
Voeg de blaadjes (of limoenrasp), gember en citroengras toe.
Wanneer alles kookt, de garnalen toevoegen en even koken.
Champignons, ui en tomaten toevoegen.
Limoensap, vissaus, suiker, de peper en sambal toevoegen.
Na het koken alles in een kom opscheppen en toppen met koriander en lente ui.
aziatisch thais garnalen soep
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan