Heldere bospaddenstoelensoep
- • runderschenkel
- • 3 runderbouillonblokjes
- • enkele takjes tijm
- • 2 stengels bleekselderij
- • 2 eetlepels sherry of madeira
- • 500 gram gemengde bospaddenstoelen
- • lente-uitjes voor de garnering
Maak van 3 liter water, de schenkel, de bouillonblokjes en de tijm een lekkere getrokken runderbouillon,
(minstens 4 uur heel zachtjes laten trekken).
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Haal de schenkel uit de bouillon en zeef de bouillon door een schone theedoek, snijd het vlees in kleine stukjes.
Voeg de fijngesneden selderij toe en laat het ca. 15 minuten zachtjes koken.
Wok de paddenstoelen en voeg ze bij de bouillon als de selderij bijna gaar is, doe dan de sherry of madeira erbij.
Doe het vlees als laatste terug in de warme soep.
Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat maggi.
Garneer met lente-uitjes (in ringetjes gesneden) of peterselie.
soep hollands vlees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan