Hoisin Kip
- • 300 g kipfilet
- • Hoisinsaus
- • 1 rode paprika
- • 1 prei
- • 50 g taugé
- • 1 ananas of mango
- • 50 g ongezouten cashewnoten
- • sojaolie
- • 2 kopjes rijst
- • Rijstmix
Kook de rijst.
Verhit sojaolie in een pan. Voeg ei toe en roer dit zachtjes door elkaar.
Voeg de rijst toe en roer zachtjes door elkaar.
Strooi wat mix door de rijst.
Snij ondertussen de paprika in reepjes, de prei in smalle ringen en de ananas of mango in kleine blokjes.
Snij de kipfilet in blokjes.
Verhit vervolgens 2 eetlepels sojaolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet goudbruin en gaar.
Voeg de prei en de paprika toe en bak dit kort mee.
Voeg dan wat Hoisinsaus toe en roer het geheel goed door elkaar.
Voeg als laatste de taugé en de ananasblokjes of mango toe en verwarm deze nog 1 minuut mee.
Strooi de ongezouten cashewnoten over het gerecht.
Serveer de Hoisin Kip samen met de rijst.
chinees gevogelte
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan