Hokkien Mie
Voor de kip
- • 400 g kipfilet - in blokjes
- • 1 el sojasaus
- • 1 teentje knoflook - fijngehakt
- • 1/4 tl cayennepeper
- • 1 el zonnebloemolie
- • zwarte peper
Hokkien mie
- • 400 g Chinese wokgroenten
- • 100 g mihoen
- • 250 g woknoedels
- • 1 blokje groentebouillon
- • 50 ml water
Doe alle ingrediënten voor de kip bij elkaar in een kom en schep goed om.
Verhit de wok op de kookplaat en doe de kip in de droge pan.
Bak de kip tot deze goudbruin kleurt.
Voeg vervolgens de groenten aan de kip in de wok toe en bak deze mee tot de groenten zacht zijn.
Bereid ondertussen de mihoen en woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat de mihoen en woknoedels uitlekken en doe ze bij de kip en groenten in de wok.
Verkruimel het blokje groentebouillon boven de noedels en schenk het water in de pan.
Schep goed om en laat het geheel nog 5 minuten al omscheppend bakken.
Vogel Kip Singaporees Aziatisch
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan