Insalata di pasta con pollo
- •
- • 150 gram penne
- • 200 gram kipfilet
- • 3 el olijfolie
- • 1 el honing
- • 0.5 tl chilivlokken
- • 12.5 gram amandelschaafsel
- • 125 gram cherrytomaten, gehalveerd
- • 37.5 gram rucola
- • 75 gram mini mozzarellabolletjes
- • 1 el balsamicoazijn
Breng een ruime pan water aan de kook en bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng ondertussen de kipfiletreepjes met 2 el olijfolie, de honing en chilivlokken.
Breng op smaak met een beetje zout.
Bak de kipfiletreepjes in 5 min. rondom bruin en gaar in een koekenpan.
Laat de reepjes afkoelen.
Rooster het amandelschaafsel een paar min. in een koekenpan zonder olie of boter tot het lichtbruin kleurt.
Schep regelmatig om.
Laat het amandelschaafsel afkoelen.
Giet de pasta af en spoel koud onder de kraan, zodat de pasta niet verder gaart.
Laat goed uitlekken.
Meng er de rest van de olie, tomaten, rucola en mozzarella door.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pastasalade en schep de stukjes kip erop.
Druppel de balsamicoazijn erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
Salade Italiaans kip gevogelte
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan