Italiaanse stoofpot rundvlees met tagliatelle
- • 800 g rundvlees (sukade- of runderlappen), blokjes van ong. 5 x 5 cm
- • Geraspte schil van 1 sinaasappel
- • 150 g gerookte spekblokjes (Pancetta)
- • 2 uien, fijngesneden
- • 5 teentjes knoflook, geperst
- • 2 gedroogde rode pepertjes, fijngewreven
- • 100 g winterwortel, in plakjes
- • Halve prei, in ringen
- • 1 stengel bleekselderij, gesneden
- • 3 eetlepels boter of margarine
- • 1 eetlepel tomatenpuree
- • 6 takjes rozemarijn
- • 3 dl rode wijn
- • 2 dl runderbouillon
- • 1 eetlepel bloem
- • 300 g tagliatelle
Bak het spek op laag vuur krokant.
Voeg de ui, knoflook, gedroogde peper, wortel, prei en bleekselderij toe en bak in 10 minuutjes zachtjes mee.
Haal het spek en de groenten uit de pan.
Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels boter.
Bestrooi het vlees met zout en peper en bak op hoog vuur rondom bruin.
Voeg de tomatenpuree en het spek/groentenmengsel toe en bak dit nog even kort mee.
Voeg het sinaasappelrasp, de rozemarijn, rode wijn en bouillon toe en breng alles tegen de kook aan.
Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op laag vuur ongeveer 3 uur stoven tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Roer 1 eetlepel boter zacht en meng dit met de bloem tot een vloeibaar geheel.
Roer dit door het stoofgerecht zodat het bindt en warm het gerecht nog goed door.
slowcooker vlees italiaans
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan