Japanse noedels met kip
- • 135 gram noedels
- • 210 gram kipfilet
- • 1 theelepel shichimi togarashi (specerijenmelange)
- • 1 eetlepel sojaolie
- • 400 gram Japanse wokgroente
- • 1 eetlepel mirin of sherry
- • 1 eetlepel sesamolie
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes.
Bestrooi met de shichimi togarashi en eventueel zout.
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de kip 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Voeg de wokgroente toe en bak nog 2 minuten mee.
Meng de noedels met de kip, wokgroente, mirin en sesamolie.
japans gevogelte
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan