ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Japanse teriyaki




Maak de groente schoon.

Snij de paprika’s in stukken.

Snij de winterdpenen en de komkommer in de lengte door en maak plakjes van 0,5 cm.

Snij de prei in halve ringen.

Pel de ui en knoflook.

Snipper de ui en hak de knoflook klein.

Schil de gember en hak fijn.


Kook de rijst.


Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie en een hapjespan op hoog vuur en bak hierin de ui, gember en knoflook 2 minuten.

Voeg de kip toe en bak 2 minuten op hoge temperatuur.

Voeg de paprika, winterpeen en prei toe en roerbak 4-6 minuten op hoge temparatuur.

Voeg de saus en de komkommer toe en laat 4-6 minuten op lage temperatuur met de deksel op de pan.

Bestrooi de teriyaki met sesamzaad en serveer met de rijst


Kip Vogel Japans Aziatisch

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan