Japanse teriyaki
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 stukje gember van 2 cm schillen en fijn hakken
- 1 teen knoflook pellen en fijnhakken
- 300 g kip(dij)filet snij in blokjes
- 1 rode paprika snij in stukken
- 1 groene paprika snij in stukken
- 2 winterpenen in lengte snijden en plakjes van 0,5 cm
- 1 kleine prei in halve ringen snijden
- 1 minikomkommer in lengte snijden en plakjes van 0,5 cm
- Teriyaki saus
- 1 theelepel gemend zwart sesamzaad
Maak de groente schoon.
Snij de paprika’s in stukken.
Snij de winterdpenen en de komkommer in de lengte door en maak plakjes van 0,5 cm.
Snij de prei in halve ringen.
Pel de ui en knoflook.
Snipper de ui en hak de knoflook klein.
Schil de gember en hak fijn.
Kook de rijst.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie en een hapjespan op hoog vuur en bak hierin de ui, gember en knoflook 2 minuten.
Voeg de kip toe en bak 2 minuten op hoge temperatuur.
Voeg de paprika, winterpeen en prei toe en roerbak 4-6 minuten op hoge temparatuur.
Voeg de saus en de komkommer toe en laat 4-6 minuten op lage temperatuur met de deksel op de pan.
Bestrooi de teriyaki met sesamzaad en serveer met de rijst
Kip Vogel Japans Aziatisch
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan