ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Kip in Rode-Wijnsaus



Vel van de kippenbouten halen.

Kippenbouten in tweeën snijden en insmeren met zout en sambal.


Olie en een beetje vloeibare margarine verhitten en de bouten hierin aanbraden.

Vervolgens de uien en knoflook aanbraden.

De kip terug in de pan, fles wijn erbij en de andere ingrediënten, behalve de tomatenpuree, die voeg je op het laatst toe om de saus te binden.


Lekker laten sudderen, af en toe de kip omkeren in de saus.


Als de kip gaar zijn, voeg je de tomatenpuree toe (iets meer of minder, tot de saus goed gebonden is) en je proeft of de saus goed op smaak is.


Het beste is de kip een dag van te voren te maken dan trekt de smaak goed in.


slowcooker gevogelte hollands

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan