Kip met perzik
- • 1 blik perziken, uitgelekt
- • 4 kippenpoten, ontveld en in tweeën
- • 2 rode uien, in dunne plakjes
- • 2 teentjes knoflook, fijngeraspt
- • 1 citroen, in plakjes
- • 100 g groene olijven
- • 1 theelepel gemalen komijn
- • 3-4 eetlepels olijfolie
- • Peper en zout
Perziken in vieren snijden.
Kip kruiden met: komijn, zout en peper.
In braadpan stukken kip even om en om bakken in de olie.
In de pot doen: Ui, knoflook, perzik en olijven.
Voorzichtig door elkaar scheppen.
Kip erbovenop.
Daarbovenop de schijfjes citroen.
Deksel erop en ongeveer 5 uur op stand laag laten pruttelen.
Aan het einde kip eruit nemen en de rest even voorzichtig omscheppen met houten lepel.
Serveertips:
Dit smaakt lekker met (noten) rijst.
slowcooker gevogelte hollands
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan