Kip met plum sauce, ananas en paprika
- • 4 Kipfilets, in blokjes
- • 4 El sojasaus
- • 1 El basterdsuiker
- • 1 El gemberpoeder
- • 4 El maïzena
- • 1 Ui, in 8 partjes
- • 1 Rode paprika, in blokjes
- • Ananaspartjes uit blik vang het sap op
- • 100 ml plum sauce
- • 100 ml kipbouillon
- • Chilipepervlokken of verse chilipeper
- • Sap van ½ limoen
- • Zout en versgemalen peper
- • Olie om in te wokken
- • Sesamzaadjes
Marineer de kipblokjes een uurtje in de sojasaus met suiker.
Giet overtollige sojasaus af en bestrooi de kip met gemberpoeder en peper.
Bestrooi de kipblokjes daarna met maïzena.
Verhit olie in een wok of pan en braad de kippenblokjes bijna gaar.
Zet de kip apart.
Fruit de ui zachtjes in de pan gedurende twee minuten.
Bak nu ook de paprika en daarna de ananaspartjes mee.
Voeg het ananassap toe.
Doe de kip terug in de pan en voeg de plum sauce toe.
Verwarm goed door en laat 2 minuten zachtjes sudderen.
Als de saus te dik is, voeg dan ca. 100 ml kipbouillon toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Als de plum sauce niet pittig genoeg is voeg dan wat gedroogde chilivlokken toe.
Als de saus te zoet is, voeg dan wat limoensap toe.
Strooi er sesamzaadjes over ter garnering.
chinees aziatisch gevogelte
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan