Kip Pilav met Perzik en Cashewnoten
- • 150 g basmatirijst
- • 1 ui fijngesnipperd
- • 1 knoflookteen fijngehakt
- • 1 kipfilet in blokjes gesneden
- • 2 paprika’s (rood en groen) in blokjes gesneden
- • 1 tl Ras el Hanout
- • 1 blikje tomatenpuree à 70 gram
- • 1 el ketjap manis
- • 1 tl sambal manis
- • 100 ml kippenbouillon
- • 3 halve perziken en een scheut perzik siroop
- • 50 g ongezouten cashewnoten
Kook de rijst.
Verhit een ruime koeken-, of hapjespan met wat olie en voeg de ui, knoflook, paprika, kip en Ras el Hanout toe.
Bestrooi met zout en peper.
Bak op middelhoog vuur, totdat de kip half gaar is.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een halve minuut mee.
Voeg de ketjap, sambal, kippenbouillon en perzik siroop toe en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen, totdat de kip gaar is.
Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan, totdat ze licht kleuren.
Snijd de perziken in stukjes en voeg samen met de cashewnoten toe aan de saus.
mediteraan arabisch
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan