ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Kip Pilav met Perzik en Cashewnoten



Kook de rijst.


Verhit een ruime koeken-, of hapjespan met wat olie en voeg de ui, knoflook, paprika, kip en Ras el Hanout toe.

Bestrooi met zout en peper.

Bak op middelhoog vuur, totdat de kip half gaar is.


Voeg de tomatenpuree toe en bak een halve minuut mee.

Voeg de ketjap, sambal, kippenbouillon en perzik siroop toe en breng aan de kook.

Zet het vuur lager en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen, totdat de kip gaar is.


Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan, totdat ze licht kleuren.

Snijd de perziken in stukjes en voeg samen met de cashewnoten toe aan de saus.


mediteraan arabisch

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan