Kiwi en feta salade
- 5 el olijfolie
- 5 el citroensap
- 3 el heldere honing
- 1 teen knoflook, fijn geraspt
- 1 el za'atar kruidenmix *
- 4 el tahin *
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 8 kiwi's, stevig maar niet overrijp, getopt en van de staart af en in stukjes gesneden, met schil
- 1 komkommer
- 200 g feta verkruimeld of grof gehakt
- een klein handje verse dille, fijngehakt
- 2 el zwarte sesamzaadjes
Begin met het maken van de dressing op de bodem van een grote serveerschaal.
Voeg de olie, citroensap, honing, knoflook, za'atar en tahin toe en meng door elkaar.
Voeg de ui toe en roer het geheel goed door.
De ui wordt zachter als hij in de azijn zit.
Om de komkommer te bereiden, snijd je hem in de lengte door en verwijder je de zaadjes met een theelepel.
Snijd in lange reepjes en blokjes.
Voeg toe aan de kom.
Voeg de feta toe en strooi de gehakte dille en sesamzaadjes erover.
Meng de salade pas als je klaar bent om te serveren.
* za'atar kruidenmix (Jonnie Boer) en tahin zijn verkrijgbaar bij AH, Jumbo e.d.
Dit is een gerecht van Nadiya Hoessain.
Salade Midden-Oosten
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan