Knoflookboter
- 100 gr. roomboter
- 3 tenen knoflook
- handje peterselie
- scheutje olijfolie
- grof zeezout
Haal de roomboter uit de koelkast en snijd in blokken.
Laat even staan, zo kan deze iets zachter worden.
Pel de teentjes knoflook en hak deze zo fijn mogelijk.
Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd ook deze goed fijn.
Doe de knoflook en peterselie bij de boter.
Giet er een scheutje olijfolie bij, ongeveer een theelepel.
Doe er als laatste een snufje grof zeezout bij.
Prak de roomboter en de rest van de ingrediënten eerst grof met een vork.
Hierna prak je alles met twee vorken door elkaar tot je een gladde substantie hebt.
Schep eventueel over in een nieuw bakje en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
Serveer de knoflookboter direct.
Bewaren:
Maak je een grotere hoeveelheid, dan leg je de bereide knoflookboter op een vel vershoudfolie rol je deze op.
Laat het hierna een tijdje opstijven in de koelkast en snijd het dan in plakjes.
Dit kan je los van elkaar invriezen voor later gebruik.
Saus
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan