ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Limburgse aspergesoep



Was de asperges, schil ze en snijd het onderste stukje eraf.
Breng de asperges met de schillen en de bouillontablet aan de kook.
Neem na 15 min. de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 min.op laag vuur doorkoken.
Zeef het kookvocht en gooi de schillen weg.


Snijd de asperges in stukjes.
Smelt in een soeppan de boter, strooi de bloem erover en roer dit door de boter.
Laat de boter even bruisen en voeg al roerend scheut voor scheut het kookvocht van de asperges erbij (schenk de volgende scheut er pas bij als de vorige volledig is opgenomen).
Laat de soep 15 min. op laag vuur doorkoken.
Prak het ei fijn met een vork.
Voeg ei, de aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom of kookroom toe aan de soep.
Breng het geheel op smaak met zout en peper en strooi de peterselie erover.


soep hollands

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan