ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Maaltijdsalade met kip


  • 1 zakje gemengde sla
  • 1/2 komkommer
  • 1 paprika
  • 2 stukken biologische kipfilet
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6-8 plakjes parmaham of serranoham
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1,5 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie


  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1,5 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • peper en zout


Leg een vel bakpapier op je keukenblad en leg daarop 3 tot 4 plakjes ham per kipfilet.

Haal de blaadjes van de rozemarijn takjes en snij deze wat kleiner.

Snij tevens de knoflook.


Verdeel de paprikapoeder, rozemarijn en knoflook over de ham.

Leg vervolgens de kipfilet op de ham.

Strooi daaroverheen nog wat paprikapoeder en wat zout en peper.

Wikkel vervolgens de ham om de kipfilet heen.

Vouw het vel bakpapier over de kipfilet heen en sla met een koekenpan de kipfilet wat platter.


De kipfilet is daardoor gelijkmatiger dik en de ham blijft goed zitten

Bak de kipfilet op matig vuur.


Maak de salade met een zakje gemengde sla, wat fijn gesneden paprika en wat stukjes komkommer


Voor de dressing:

Doe de olie, yoghurt, mayonaise, mosterd, honing en wat zout en peper in een bakje en meng deze door elkaar.


gevogelte kip maaltijdsalade

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan