ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Miso ramen            (4 personen)



Kook 4 van de eieren 6 min. in kokend water.

Laat ze afkoelen in koud water en pel ze. 

Maak de miso bouillon:


Snijd de lente-ui in fijne julienne en dop de edamamebonen.


Kruid de bloem met peper en zout

Doe de bloem, het (niet-gekookte) ei en de panko in drie verschillende diepe borden. 

Paneer de varkenslapjes.

Haal ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door de panko.


Verhit de druivenpitolie in een pan met dikke bodem. 

De bodem moet ongeveer 1 cm bedekt zijn met olie

Bak de varkenslapjes in de olie op middelhoog vuur, 3 min. langs elke kant. 

Leg op een keukenpapiertje om het teveel aan vet te absorberen.


Bereid de noedels en spoel ze af.

Verdeel de noedels, de sojascheuten, de fijngesneden lente-ui en de edamamebonen over de soepkommen en verdeel er de hete miso bouillon over. 


Snijd de varkenslapjes in reepjes en verdeel ze over de soepkommen. 

Dien op met de gekookte eitjes en sojasaus naar smaak.


japans vlees soep ramen

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan