Miso ramen (4 personen)
- • 5 eieren
- • 1 bosje lente-uitjes julienne
- • 150 g sojascheuten / tauge
- • 200 g edamamebonen (diepgevroren)
- • 2 eetlepels bloem
- • peper en zout
- • sojasaus (naar smaak)
- • 4 zakjes ‘miso soup' Saitaku
- • 650 dl water
- • 2 eetlepels panko - paneermeel
- • 300 g udon noedels
- • 400 g varkenslapjes paneren, bakken, repen snijden
- • 1.5 dl druivenpitolie
Kook 4 van de eieren 6 min. in kokend water.
Laat ze afkoelen in koud water en pel ze.
Maak de miso bouillon:
Snijd de lente-ui in fijne julienne en dop de edamamebonen.
Kruid de bloem met peper en zout.
Doe de bloem, het (niet-gekookte) ei en de panko in drie verschillende diepe borden.
Paneer de varkenslapjes.
Haal ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door de panko.
Verhit de druivenpitolie in een pan met dikke bodem.
De bodem moet ongeveer 1 cm bedekt zijn met olie.
Bak de varkenslapjes in de olie op middelhoog vuur, 3 min. langs elke kant.
Leg op een keukenpapiertje om het teveel aan vet te absorberen.
Bereid de noedels en spoel ze af.
Verdeel de noedels, de sojascheuten, de fijngesneden lente-ui en de edamamebonen over de soepkommen en verdeel er de hete miso bouillon over.
Snijd de varkenslapjes in reepjes en verdeel ze over de soepkommen.
Dien op met de gekookte eitjes en sojasaus naar smaak.
japans vlees soep ramen
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan