Moussaka
- • 2 el (olijf)olie
- • 300 gram rundergehakt
- • 2 aubergines
- • 1 courgette
- • 4 tomaten
- • 1 rode ui
- • 2 tenen knoflook
- • 2 aardappels
- • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- • 300 ml halfvolle melk
- • 150 gram geraspte belegen kaas
- • 20 gram moussaka kruidenmix
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal in.
Maak de groente schoon.
Snij de aubergine en courgette in dunne ronde plakken en de tomaten in blokjes.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Schil de aardappels en snij in dunne plakjes.
Verhit de olijfolie in een hapjes- of braadpan.
Bak hierin het rundergehakt in 3-5 minuten op hoge temperatuur rul.
Voeg de ui en knoflook toe en roerbak 2 minuten op hoge temperatuur.
Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten op middelhoge temperatuur.
Voeg de tomaten, moussaka-kruidenmix en halfvolle melk toe, breng al roerend aan de kook en laat de saus op lage temperatuur 10 minuten sudderen.
Verdeel 1/3 deel van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg er dakpansgewijs de helft van de aubergine en de helft van de courgette op.
Verdeel hierover de helft van de overgebleven saus en bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
Leg hierop dakpansgewijs de overige plakken aubergine en courgette.
Verdeel hierover de overgebleven saus en dek af met de plakjes aardappel.
Bestrooi de bovenste laag met de rest van de geraspte kaas.
Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de moussaka in 45 minuten gaar en goudgeel.
grieks vlees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan