Nasi of Bami (Zoals bij de Chinees)
- • 300 gram kipfilet klein gesneden
- • 250 gram magere spekblokjes
- • 3 ons ham klein gesneden
- • 2 grote prei klein gesneden
- • 8 eieren
- • peper
- • 2 kippenbouillonblokjes
- • sojaolie
- • sesamolie (bij bami)
1 kopje rijst of 5 á 6 mie-nestjes per 2 personen
een scheut sesamolie voor de mie
Bak van vier eieren 2 omeletten . laat deze afkoelen en snijd in kleine reepjes.
Snijd de ham in kleine blokjes en vermeng met de gesneden omelet.
Bak de spekblokjes uit in wat zonnebloemolie, niet te bruin en haal ze uit de pan.
Bak de kipfilet blokjes in het vet van de spekjes en strooi er wat peper over, haal ook deze uit de pan.
Roerbak de kleingesneden prei ringen in het zelfde vet, doe er eventueel wat olie bij als het nodig is.
Kluts vier eieren en roerbak deze even mee tot hij gaar en korrelig is.
Doe de spekjes en de gebakken kip weer terug bij het preimengsel.
Verkruimel een kippenbouillonblokje erboven en roer alles goed door.
Vermeng met de omelet/ham
Maak van het gehele mengsel 10 zakjes (140 á 150 gram) en vries deze in.
Liefst vacumeren
Gebruik per maaltijd 1 zakje vulling
Kook de rijst of de mie en laat afkoelen.
Bij mie onmiddellijk na afgieten een scheut sesamolie toevoegen en vermengen.
Wanneer je de maaltijd maakt, de wok goed verhitten en eerst de rijst of mie in niet te veel sojaolie aanbakken.
Daarna de vulling toevoegen en afbakken.
chinees indisch aziatisch vlees gevogelte
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan