ressepie-logo.png
ressepie-logo.png
zoek recept

Okonomiyaki

(hartige Japanse pannenkoek)


Voor de okonomiyaki saus:


Voor de okonomiyaki:


okonomiyaki saus

Doe alle ingrediënten in een steelpannetje, roer door elkaar en breng aan de kook. Draai het vuur terug en laat 3 minuten zachtjes pruttelen. Klaar ben je.


Okonomiyaki recept

Klop de eieren los en voeg de bloem en bouillon toe.

Roer de kool en de gesnipperde bosui erdoorheen (houd een klein beetje achter voor de garnering) en voeg een snufje zout toe.


Is het beslag iets te vloeibaar of te dik?

Voeg de panko of bloem toe, en wanneer te dik bouillon toevoegen om de juiste consistentie te bereiken

Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat zonnebloemolie toe.

Giet het beslag voor de okonomiyaki in de pan en zorg dat het mooi is verdeeld.


Leg de plakjes bacon er bovenop en dek de pan af af met een deksel.

Laat ongeveer drie minuten bakken, tot de pannenkoek goudbruin begint te worden aan de onderkant.

Keer de okonomiyaki om in de pan (tip: leg een bord op de pan en keer de pan met bord voorzichtig – en met twee handen! – om.)

Laat de pannenkoek daarna vanaf het bord weer in de pan glijden).

Laat nog 3 minuten bakken aan de andere zijde, of tot die kant ook goudbruin en knapperig is

Leg het gerecht op een bord en verdeel de okonomiyaki saus eroverheen.


Spuit de mayonaise er in streepjes overheen.

Maak af met wat bosui en eventueel wat shichimi togarashi.


Vega Japans

Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan