Ovenpasta met gehakt en courgette
- • 2 uien
- • 1 courgette
- • 3 tomaten
- • 300 g fusilli (zak 500 g)
- • 2 el traditionele olijfolie
- • 300 g rundergehakt
- • 450 ml sugo basilico tomatensaus in pot
- • 250 g mozzarella (bol à 125 g)
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snipper de ui fijn.
Snijd de courgette in blokjes.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 1 min.
Voeg het gehakt toe en bak in 2-3 min. rul.
Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee.
Schep er de tomatensaus door en voeg peper en zout naar smaak toe.
Neem de pan van het vuur.
Vet de ovenschaal in.
Schep de pasta door de tomaten-gehaktsaus en doe in de ovenschaal.
Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes.
Dek de pasta dakpansgewijs af met de tomaten en de mozzarella.
Bestrooi met peper en zout.
Zet de pasta 20-25 min. in de voorverwarmde oven tot de mozzarella is gesmolten en begint te kleuren.
italiaans vlees
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan