Pad Thai
- • 2 pakjes noedels
- • 2 liter kokend water
- • 1 limoen
- • 4 el ketchup
- • 4 el vissaus
- • 2 el donkere basterdsuiker
- • 300 g kipfilet
- • 50 g gezouten pinda's
- • 3 middelgrote eieren
- • 3 el soja-olie
- • 400 g Thaise wokgroente
- • 125 g taugé
- • Koriander
Doe de noedels in een ruime kom en schenk er kokend water op tot ze helemaal onderstaan.
Dek af met vershoudfolie, laat 10 min. staan en giet af.
Pers ondertussen de limoen uit en meng het sap met de ketchup, vissaus en suiker.
Snijd de kip in stukjes van 1 cm.
Hak de pinda’s grof.
Klop de eieren los met peper en zout.
Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de eieren 1 min.
Schep uit de wok en houd apart.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de kip, daarna de roerbakmix 2 min.
Voeg het ketchup-vissausmengsel, ei, de taugé en noedels toe en roerbak nog 1 min.
Bestrooi met de pinda’s en serveer direct.
Snij koriander en serveer er bij.
aziatisch thais gevogelte
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan