Paprikasoep
- • 10 rode puntpaprika's
- • 2 el olijfolie
- • 2 sjalotjes, gesnipperd
- • 2 tl gemalen komijn + extra om te bestrooien
- • 2 groentebouillontabletten
- • 8 el crème fraîche
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min.
Neem uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan.
Laat 20 minuten rusten.
Verwijder de steelaanzet, de zaadlijsten en het velletje.
Snijd de paprika's in kleine stukjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotjes 2 minuten.
Bak de komijn 30 seconden mee.
Voeg de paprika, 1200 ml water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
Laat op laag vuur 10 minuten koken.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout.
Schenk de soep in (een) kom(men) en schep in elke kom 1 el crème fraîche.
Bestrooi met een beetje komijn.
En voor de vleesliefhebber kan je natuurlijk altijd gehaktballetjes toevoegen.
soep hollands vega
Ressepie Hapjesbase | Hèt digitale kookgeschrift van Henk Smith | Hapjesman met Hapjespan